Climatul și ecosistemele din Peru favorizează posibilitatea cultivării multor varietăți de mango. Datorită acestor avantaje climatice, mango a devenit în scurt timp principalul fruct exportat din Peru. Mango Kent peruvian este recunoscut la nivel mondial pentru calitatea și aroma sa suculentă și fragedă. Caracteristicile lui ca aroma sa dulce și intensă, culoarea puternică și aportul consistent de minerale și vitamine îl fac un fruct unic și dorit. Mango Kent din Peru are cea mai suculentă pulpă, cu o consistență netedă, îl face special absența fibrelor stringente. De obicei, cântăresc aproximativ 400 - 600 gr fiecare, așa că sunt un soi mango mare, cum spun mulți "jumbo". Mango Kent peruan, este o încrucișare între mango „Brooks” și „Haden” din care a rezultat o combinație apetisantă. Puteți găsi mango Kent cultivat pe tot globul, dar cel peruan este unul dintre cele mai dulci. Culoarea coajei trece de la un violet închis în timpul trecerii la maturitate la o nuanță verde deschis - galben - roșu intens când sunt coapte. Mangourile comercalizate de noi sunt de extra-calitate și sunt importate cu transport aerian, contrastând semnificativ cu cele importate pe mare. Important de reținut că mango transportat prin aer, beneficiază de maturarea prelungită pe copac și de timpi de tranzit redusi, acest aspect îl face de calitate superioară