Varietățile de mango vietnameze nu sunt renumite doar pentru gustul lor natural delicios, ci sunt cunoscute și ca o sursă bogată de vitamine și minerale care sunt bune pentru sănătate și sistemul imunitar și digestiv. Acesta este un fruct pe care trebuie să fie degustat de către toți pasionații de mango. Legenda spune că regele Gia Long a apreciat foatre mult acest tip de mango, ducând la statutul său de tribut regal anual astfel cimentându-și locul în cultura vietnameză.
Cat Chu Mango, cunoscut sub numele de „Xoài Cát Chu” în vietnameză, este un soi de mango foarte apreciat în Vietnam, apărut prima dată în zona orașului Cao Lãnh.
Renumit pentru dulceața excepțională, aroma bogată și distinctivă, este un favorit printre pasionații de mango și este celebrat pentru calitatea sa premium. Sezonul principal de recoltare pentru acest mango este de la începutul anului până în iunie. Cu toate acestea, progresele în practicile agricole au permis perioade extinse de recoltare, permițând o aprovizionare mai consistentă pe tot parcursul anului.