Vietnamul este un paradis tropical renumit pentru bogata sa varietate culturală, peisajele uluitoare și, bineînțeles, pentru abundența sa de fructe delicioase. Pe măsură ce descoperiți această țară, un fruct care surprinde esența alurii sale tropicale este guava vietnameză. Acest fruct iese în evidență ca o bijuterie culinară, oferind o simfonie tentantă de arome. Arborele de guava, cunoscut științific sub numele de Psidium guajava, este, de asemenea, denumit în mod obișnuit guava asiatică. Fructul său este rotund, oval sau în formă de pară, variind de la 3 la 10 cm, în funcție de soi. Fructul necopt este verde, devenind galben când este copt, cu pulpă albă, galbenă sau roșie și un gust dulce sau dulce-acrișor unic.
Nu numai că au un gust minunat, dar guavele vietnameze se laudă cu o mulțime de beneficii pentru sănătate, dintre care amintim: - Întarirea sistemului imunitar; - Îngrijirea pielii și anti-îmbătrânire; - Susținerea funcțiilor endocrine; - Reducerea hipertensiunii arteriale; - Gestionarea excesului de greutate. Vietnamezii au câteva moduri unice de a face guava mai gustoasă. Puteți încerca să mâncați guava cu un amestec de sare și praf de chili măcinat sau un sos de pește, zahăr, sare și chili. Cu siguranta vă surprinde papilele gustative !