Ca introducere pentru acest fruct trebuie știut că acesta reprezintă o alternativă excelentă pentru dulciurile nesănătoase. Se poate utiliza fără probleme și la prăjituri ori în sucuri și salate de fructe. Ce este un persimon/kaki ? "Diospyros kaki" denumirea oficială latină, iar popular se cheamă curmal japonez/kaki/persimon. Ce este un persimon/kaki ? Deși seamănă cu o roșie, el e un fruct comestibil și dulce. Provine din țările exotice, dar este cultivat și în Spania/Turcia. Originea fructului este cea Chineză și în general e specific zonei Asiatice (China, Japonia, Coreea). Fructul, deși seamănă cu o roșie, crește în pomi. Copacul de kaki are o creștere lentă și ajunge la o înălțime de 10 metri. Frunzele sunt căzătoare și au formă eliptică sau ovală. Copacul produce fructe după 7–8 ani. Deși poartă și numele de kaki, fructul nu are acea culoare; deci nu știu de ce poartă și acest nume. Cum îl alegem? Fructul copt e portocaliu, deși se pare că sunt bune și cele mai galbene. Dacă nu e tare ca o piatră e semn că e copt și dacă mai e și portocaliu... E perfect! „KAKI RIBERA DEL XÚQUER” importată de compania noastră, este o marcă înregistrată protejată de calitate creată în 1998, recunoscută ca denumire de origine protejată de către Comisia Europeană în 2001. Produsele de origine protejată sunt create și supravegheate de administrațiile naționale și europene, care recunosc singularitățile și calitatea diferențiată a anumitor produse agroalimentare prin prisma particularităților zonei în care sunt produse, în cazul de față este vorba de fructul persimon/kaki din zona Valencia, cultivată în proximitatea râului Xúqer