Ca introducere pentru acest fruct trebuie știut că acesta reprezintă o alternativă excelentă pentru dulciurile nesănătoase. Se poate utiliza fără probleme și la prăjituri ori în sucuri și salate de fructe. Ce este un persimon/kaki ? "Diospyros kaki" denumirea oficială latină, iar popular se cheamă curmal japonez/kaki/persimon. Ce este un persimon/kaki ? Deși seamănă cu o roșie, el e un fruct comestibil și dulce. Provine din țările exotice, dar este cultivat și în Spania/Turcia. Originea fructului este cea Chineză și în general e specific zonei Asiatice (China, Japonia, Coreea). Fructul, deși seamănă cu o roșie, crește în pomi. Copacul de kaki are o creștere lentă și ajunge la o înălțime de 10 metri. Frunzele sunt căzătoare și au formă eliptică sau ovală. Copacul produce fructe după 7–8 ani. Deși poartă și numele de kaki, fructul nu are acea culoare; deci nu știu de ce poartă și acest nume. Cum îl alegem? Fructul copt e portocaliu, deși se pare că sunt bune și cele mai galbene. Dacă nu e tare ca o piatră e semn că e copt și dacă mai e și portocaliu... E perfect!